Tuňák zapečený v kokosovém mléku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Tuňák obecný
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Banány
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Kokosové mléko
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 936.5 mg
  • Vláknina 6668.8 mg
  • Vitamín A 6668.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky tuňáka omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladu.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a najemno nakrájíme.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a připravený česnek, cibuli i zázvor na něm krátce osmažíme.

  • 4

    Do pánve přilijeme kokosové mléko, vše promícháme a přivedeme k varu.

  • 5

    Banány oloupeme, příčně nakrájíme na kolečka a vložíme je do vařícího kokosového mléka. Směs v pánvi dochutíme šafránem, skořicí, pepřem a solí.

  • 6

    V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran.

  • 7

    Osmažené ryby pak dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou z pánve a přikryté pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.

  • 8

    Zapečené ryby rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu