Tuňák zapečený v kokosovém mléku
Suroviny
- 800 g Tuňák obecný
- 1 kávová lžička Šafrán
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Banány
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 dl Kokosové mléko
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2.4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 936.5 mg
- Vláknina 6668.8 mg
- Vitamín A 6668.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky tuňáka omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladu.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a najemno nakrájíme.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a připravený česnek, cibuli i zázvor na něm krátce osmažíme.
-
4
Do pánve přilijeme kokosové mléko, vše promícháme a přivedeme k varu.
-
5
Banány oloupeme, příčně nakrájíme na kolečka a vložíme je do vařícího kokosového mléka. Směs v pánvi dochutíme šafránem, skořicí, pepřem a solí.
-
6
V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran.
-
7
Osmažené ryby pak dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou z pánve a přikryté pečeme 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.
-
8
Zapečené ryby rozdělíme na porce a podáváme.