Pražma s liškami a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2158 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 173.5 mg
- Draslík 918.9 mg
- Vláknina 1077.5 mg
- Vitamín A 1077.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lišky nasekáme na malé kousky, šalotku nakrájíme nadrobno, chřest očistíme, bylinky posekáme najemno. Lišky na oleji krátce orestujeme, přisypeme šalotku, osolíme, opepříme, osmahneme, posypeme bylinkami, promícháme a odstavíme.
-
2
Pražmu zbavíme hlavy, vykostíme tak, že oba filety bude držet při sobě ocasní ploutev, rybu naplníme liškovou směsí, svážeme proužky spařeného pórku, osolíme, opepříme, pekáček vymastíme máslem, přiložíme ryby a pečeme ve vyhřáté troubě 8 až 10 minut.
-
3
Chřest 8 minut povaříme ve 100 ml silně osolené vody, scedíme a necháme okapat. Rybu s chřestem upravíme na talíře a podáváme.