Baklažány plněné mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 31 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 691.4 mg
- Vláknina 21122 mg
- Vitamín A 21122 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baklažány oloupeme, seřízneme vršek a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme a rozmixujeme, vložíme do mísy, vydlabané půlky posolíme.
-
2
Na pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Všechno potom přidáme do mísy k rozmixovanému lilku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek, sýr a podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
3
Vzniklou směsí naplníme půlky baklažánů a rozložíme na sádlem vymazaný pekáč a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 20 minut.