Mrkvový krém s brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1281 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 55.3 mg
- Draslík 648.2 mg
- Vláknina 17560 mg
- Vitamín A 17560 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme máslo, rozehřejeme ho, cibuli nasekáme nadrobno a vsypeme ji na máslo. Když cibule zesklovatí, zalijeme ji vývarem, který jsme si v menším hrnci přivedli k varu. Vsypeme oškrábanou mrkev, pokrájenou na menší kousky a oškrábané, na kostičky nakrájené brambory. Vaříme, dokud brambory i mrkev nezměknou.
-
2
Potom tyčovým mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Přidáme máslo a mléko, tím krém zjemníme. Přichutíme solí, pepřem, ozdobíme zakysanou smetanou a pestem, které jsme utřeli v hmoždíři z libečku s olivovým olejem a špetkou soli.