Jablečný kompot s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 1 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 338.6 mg
- Vláknina 12355.6 mg
- Vitamín A 12355.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtinky. Na chvíli jaklka vložíme do vody, smíchané s citronovou šťávou, aby nezčernala. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
-
2
Jablka rozdělíme do sklenic, proložíme kolečky citronu. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě.