Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 100 g Šunka parmská
- 200 g Fazole bílé sterilované
- 150 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr krémový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 29 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 2008.4 mg
- Vláknina 11727.5 mg
- Vitamín A 11727.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, ostrým nožem v každém vyřízneme napříč kapsu.
-
2
Mozzarellu nakrájíme na plátky, posypeme šalvějí a vložíme do kapsy v mase. Maso opepříme, osolíme, obalíme parmskou šunkou a zajistíme párátky.
-
3
Připravená prsa dáme do zapékací mísy, zalijeme bílým vínem a necháme péct 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
-
4
Šalotku oloupeme, nasekáme na jemno. Rajčata krátce spaříme horkou vodou, ochladíme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na malé kousky. Sterilované fazole slijeme, opláchneme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, bazalku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmažíme šalotku, přidáme rajčata s octem, promícháme a vaříme 5 minut, až směs zhoustne. Následně do pánve přidáme fazole, vše důkladně promícháme, dochutíme pepřem, solí a necháme prohřát.
-
6
Upečená kuřecí prsa vyjmeme z mísy, zabalíme do alobalu, uložíme v teple. Vinný nálev přecedíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se polovina odpaří. Přidáme bazalku, sýr, promícháme a vše smícháme s fazolovou směsí v pánvi.
-
7
Fazole s plněnými kuřecími prsíčky rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme.