Vařená kuřecí stehna se zeleninovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 hrst Pažitka
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Puding s vanilkovou příchutí paula
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 371 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 1468.2 mg
  • Vláknina 24840 mg
  • Vitamín A 24840 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 227.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petržel a pažitku omyjeme, necháme okapat, větší část nakrájíme na delší kousky, menší množství na posypání posekáme na jemno.

  • 2

    Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky.

  • 3

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, můžeme je opepřit i osolit.

  • 4

    Do hrnce na dno dáme nakrájenou zeleninu, nasekanou petržel, pažitku, na ně položíme kuřecí stehna, přisypeme kuličky pepře, přidáme bobkový list a vše zalijeme vodou tak, aby stehna byla ponořená. Přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme 45 minut.

  • 5

    Vývar potom přecedíme do jiného hrnce a vložíme do něj kuřecí stehna.

  • 6

    Zeleninu i bylinky bez celého pepře a bobkového listu na jemno rozšleháme, dochutíme muškátovým oříškem, citrónovu šťávou, pepřem,a solí. Uvařená kuřecí stehna na servírovacích talířích obložíme zeleninovým pyré, posypeme jemně nasekanou petrželkou, pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu