Ředkev s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Ředkev
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 525.3 mg
  • Vláknina 9690.5 mg
  • Vitamín A 9690.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkve oloupeme, omyjeme, nasrouháme a lehce osolíme. Jablko omyjeme a nastrouháme bez jádřince i se slupkou, nastrouhané ihned pokapeme citronovou šťávou. Chilli papričku zbavíme semínek a najemno nasekáme. Petrželku omyjeme a okapanou nasekáme najemno.

  • 2

    V misce smícháme nastrouhanou ředkev a jablko s kousky chilli papričky a petrželkou.

  • 3

    V druhé misce smícháme zbylou citronovou šťávu podle chuti se solí, pepřem, zázvorem, cukrem a sezamovým olejem.

  • 4

    Dresink promícháme s připravenou zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu