Polévka z rajčat s rybou
Suroviny
- 100 g Losos uzený
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 krajíc Chléb konzumní
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 12 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 42.1 mg
- Draslík 838 mg
- Vláknina 7984.5 mg
- Vitamín A 7984.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, nakrájenou cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět, pak přidáme sterilovaná rajčata i se 3ťávou a trochu je rozmačkáme. Do hrnce přilijeme zeleninový vývar, polévku ochutíme pepřem a solí a pomalu 15 minut vaříme. Rajčata v hrnci na konci vaření rozmixujeme.
-
3
Chléb nakrájíme na kostičky a opražíme zprudka na pánvi bez tuku.
-
4
Uzené rybí maso natrháme na malé kousky. Omytou a okapanou pažitku nasekáme najemno.
-
5
Polévku rozlijeme do talířů nebo misek, posypeme usmaženými kostičkami chleba a kousky ryby, na střed dáme lžíci zakysané smetany, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.