Hruškový kompot ochucený vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Cukr krystal
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 227 mg
  • Vláknina 13566.7 mg
  • Vitamín A 13566.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme středně velké a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Na chvíli je ponoříme do vody smíchané se šťávou vymačkanou z 1 citronu.

  • 2

    Poté hrušky rozdělíme i s vodou do sklenic, zasypeme cukrem, vanilkou a důkladně zavíčkujeme. Rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90°C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu