Hruškový kompot ochucený vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 0 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 227 mg
- Vláknina 13566.7 mg
- Vitamín A 13566.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme středně velké a tvrdé hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Na chvíli je ponoříme do vody smíchané se šťávou vymačkanou z 1 citronu.
-
2
Poté hrušky rozdělíme i s vodou do sklenic, zasypeme cukrem, vanilkou a důkladně zavíčkujeme. Rozložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90°C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.