Rýže s brokolicí a kaparovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1179 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 522.3 mg
- Vláknina 11410.8 mg
- Vitamín A 11410.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a krátce 1 minutu orestujeme. Přilijeme víno a zahříváme dokud se neodpaří.
-
2
Poté přidáme nasekanou brokolici, promícháme, přidáme 1 naběračku vývaru a přivedeme k varu. Zbylý vývar přiléváme postupně a vaříme cca 15min.
-
3
Připravíme omáčku, rozmixujeme kapary s 50ml oleje, 50ml vody a nasekanou petrželkou. Omáčku vmícháme do hotové rýže, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Rýži podáváme dozdobenou několika růžičkami brokolice.