Rýže s brokolicí a kaparovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 30 g Cibule
  • 320 g Rýže loupaná
  • 70 ml Víno bílé
  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 522.3 mg
  • Vláknina 11410.8 mg
  • Vitamín A 11410.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a krátce 1 minutu orestujeme. Přilijeme víno a zahříváme dokud se neodpaří.

  • 2

    Poté přidáme nasekanou brokolici, promícháme, přidáme 1 naběračku vývaru a přivedeme k varu. Zbylý vývar přiléváme postupně a vaříme cca 15min.

  • 3

    Připravíme omáčku, rozmixujeme kapary s 50ml oleje, 50ml vody a nasekanou petrželkou. Omáčku vmícháme do hotové rýže, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Rýži podáváme dozdobenou několika růžičkami brokolice.

Komentáře k receptu