Hruškový kompot s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 1 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 531.3 mg
- Vláknina 31575.3 mg
- Vitamín A 31575.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme z nich pecičky. Na chvíli je ponoříme do vody s citronovou šťávou.
-
2
Cukr vsypeme do 1,5l vody a nálev povaříme, až se cukr rozpustí.
-
3
Hrušky vyjmeme, rozdělíme do sklenic a zalijeme prochladlým nálevem. Do každé sklenice přidáme kolečko citronu.
-
4
Sklenice zavíčkujeme, upevníme svorkami, vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 - 90 stupňů Celsia sterilujeme 20 minut.
-
5
Hotové kompoty vyjmeme a po vychladnutí odstraníme svorky. Uložíme na temném a suchém místě.