Marmeláda z mandarinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 37 mg
- Vláknina 763.3 mg
- Vitamín A 763.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandarinky zbavíme nečistot, tj. povaříme je asi 10 minut ve vodě. Mandarinky vyndáme z vody a po ochladnutí je osušíme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Z rozpůlených mandarinek nad hrncem vymačkáme šťávu, vymačkané mandarinky a cukr přidáme do hrnce k mandarinkové šťávě, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Hrnec sundáme z plamene a směs necháme asi 12 hodin chladnout. Ve vzniklém sirupu uvaříme mandarinky doměkka na mírném plameni zakryté pokličkou. Rozvařené rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme citronovou šťávu a opět vaříme 5-10 minut. Když začne marmeláda želírovat, sundáme hrnec z plamene a marmeládu naplníme do sklenic a dobře uzavřeme.