Marináda na maso z bílého vína
Suroviny
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 90 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 400.5 mg
- Vláknina 3462.3 mg
- Vitamín A 3462.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky omyjeme, nasekáme na jemno, česnek oloupeme, prolisujeme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Řapíkatý celer očistíme, pokrájíme na jemno.
-
2
V míse promícháme zeleninu s olejem, přidáme podle chuti koriandr, muškátový oříšek, tymián, papriku, pepř a sůl. Vše zalijeme bílým víme, znovu důkladně promícháme.