Tuňákový salát s nudlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Nudle skleněné
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 200 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Mandle loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 1246.7 mg
  • Vláknina 10593 mg
  • Vitamín A 10593 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skleněné nudle dáme do misky, zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme 6 - 10 minut dojít. Potom přecedíme, necháme okapat.

  • 2

    Tuňáka z konzervy zcedíme z nálevu, vložíme do misky, sušená rajčata drobně pokrájíme a přidáme k rybě. Přimícháme chilli olej, sójovou omáčku a necháme 10 minut marinovat.

  • 3

    Salátové listy (např. Escarolle) omyjeme a necháme okapat. Očistíme červenou cibuli, rozpůlíme, pokrájíme na tenké proužky. Omytou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, nakrájíme na tenké nudličky. Petrželku s pažitkou omyjeme. Pažitku drobně rozkrájíme, z petrželky otrháme lístky. Loupané mandle nasucho opražíme v teflonové pánvi do zlatova.

  • 4

    Na talíře položíme listy salátu, cibuli, chilli papričku, na salát skleněné nudle, marinovaného tuňáka s rajčaty, salát pokapeme zbývající marinádou, ozdobíme bylinkami, mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu