Ovocný salát s tresčími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Játra tresčí v oleji
  • 60 g Salát Polníček
  • 50 g Rukola
  • 100 g Hroznové víno
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Grapefruity
  • 1 ks Hrušky
  • 8 ks Ředkvička
  • 2 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Víno portské
  • 5 polévková lžíce Olej hroznový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 205.6 mg
  • Draslík 646.2 mg
  • Vláknina 12021.8 mg
  • Vitamín A 12021.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.4 mg
  • Vitamín E 20.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresčí játra (z konzervy, scedíme olej) necháme okapat. Omyjeme salát polníček s rukolou a necháme listy také okapat. Omytý a osušený pomeranč a grapefruit oloupeme, odstraníme bílé slupky, vyřízneme jednotlivé měsíčky dužiny. Omytou velkou hrušku (nebo dvě malé) rozkrájíme, zbavíme jádřince, pokrájíme na osminky. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme. Červené i černé ředkvičky omyjeme a rozkrájíme na plátky.

  • 2

    Připravíme zálivku: do misky vlijeme portské červené víno, olej, cukr, sůl, citrónový pepř, dochutíme citrónovou šťávou. Zálivku dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu a rukoly, ovoce ozdobně rozložíme na talíře, polijeme zálivkou, přidáme kousky tresčích jater a servírujeme.

Komentáře k receptu