Jednoduchý kompot z hroznového vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 0 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 154 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 575 mg
- Vláknina 5400 mg
- Vitamín A 5400 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé hrozny důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, celé střapce rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme hrozny.
-
2
Sklenice uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme, uložíme na temném a suchém místě.