Marinované grilované krevety se slaninou
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 3 kávová lžička Ocet vinný červený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 1 ks Citrony
- 20 ks Krevety tygří - loupané
- 4 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 28 g
- Sodík 541 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 39.3 mg
- Draslík 166.9 mg
- Vláknina 2586.8 mg
- Vitamín A 2586.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: Čerstvé oregano s bazalkou omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme oloupaný, utřený česnek, šťávu z jednoho citrónu, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej. Marinádu promícháme.
-
2
Čerstvé krevety omyjeme a osušíme čistou utěrku. Oloupeme je (skořápku z trupu), odstraníme střívko a ponecháme hlavu a ocas.
-
3
Oloupané krevety naložíme do marinády přibližně na 1 hodinu.
-
4
Krevety vyjmeme z marinády, necháme okapat, každou obalíme plátkem slaniny (v polovině zachytíme párátkem). Krevety položíme na rozpálený rošt grilu. Grilujeme 3-5 minut, během grilování krevety otáčíme a potíráme marinádou. Grilujeme je dozlatova a ihned podáváme.