Daňčí plátky pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 55 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 141.7 mg
- Draslík 1037 mg
- Vláknina 8883.3 mg
- Vitamín A 8883.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 22.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.
-
2
Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.
-
3
Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.