Nákyp z kedluben a mletého masa
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
- 250 g Vepřové maso mleté
- 3 ks Kedlubna
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Chléb toastový
- 1 dl Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mandle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 41 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 288.3 mg
- Draslík 922.1 mg
- Vláknina 12392.7 mg
- Vitamín A 12392.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toustový chléb nakrájíme na kousky, zalijeme v míse mlékem.
-
2
Kedlubny oloupeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou a na jemno nasekáme. Mandle spaříme, oloupeme a rozkrájíme na tenké lupínky.
-
3
V hrnci rozpustíme lžíci másla, krátce na ní osmažíme pokrájené kedlubny, cibuli a česnek. Přilijeme půl deci vody, opepříme, osolíme, přikryté pokličkou necháme 5 minut vařit. Uvařenou zeleninu slijeme, necháme v sítu okapat.
-
4
V míse smícháme namočený chléb, mleté maso, nakrájenou petrželku, vejce a rajčatový protlak. Směs dochutíme paprikou, pepřem a solí.
-
5
Zeleninu i masovou směs promícháme, rozložíme v žáruvzdorné zapékací míse, nahoru nakrájíme máslo a nasypeme mandlové lupínky.
-
6
Nákyp pečeme přibližně 30 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.