Srbské ražniči

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 200 g Lečo sterilované
  • 400 g Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 975 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 83.3 mg
  • Draslík 462.6 mg
  • Vláknina 1413 mg
  • Vitamín A 1413 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nebo panenskou svíčkovou opláchneme a nakrájíme přes vlákno 4 stejné plátky. Mírně je naklepeme a napícháme s plátky slaniny a cibule na jehly nebo špejle. Osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.

  • 2

    Do výpeku přidáme lečo a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec ražniči podlijeme výpekem s lečem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu