Italské těstoviny Casarecce s pastou z avokáda

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Rajčata
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 100 g Omáčka Guacamole
  • 140 g Těstoviny Casarecce
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 358.7 mg
  • Vláknina 4745 mg
  • Vitamín A 4745 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.2 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a v ní uvaříme těstoviny (Cassarecie) podle návodu na sáčku. Papriky zelenou, žlutou a červenou nakrájíme na tenké kolečka. Cherry rajčata rozpůlíme, parmezán jemně nastrouháme.

  • 2

    Ve velké pánvi na rozehřátém oleji orestujeme všechny papriky doměkka. Zalijeme je smetanou a na mírném ohni za občasného míchání pomalu povaříme tak dlouho, aby smetana zhoustla. Potom přidáme pastu z avokáda (guacamole) a dobře promícháme. Přimícháme uvařené nudle, vše dobře promícháme, vmícháme cherry rajčata, dobře je zahřejeme s ostatními surovinami. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem, podle vlastní chutě dochutíme solí.

  • 3

    Hotové jídlo rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu