Brusinky nakládané s hruškami a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 174.5 mg
- Vláknina 10792 mg
- Vitamín A 10792 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brusinky očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrojíme na čtvrtinky. Hrušky rovněž oloupeme a bez jádřinců pokrájíme na čtvrtky.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a sebereme pěnu vytvořenou na povrchu. Do vroucího nálevu vložíme jablka, krátce povaříme a vyjmeme děrovanou naběračkou. Stejným způsobem povaříme hrušky a odložíme zvlášť. Nakonec v sirupu cca 5 minut vaříme brusinky. Po jejich vyjmutí vložíme do vody skořici a také krátce povaříme.
-
3
Připravená jablka, hrušky a brusinky skládáme střídavě po vrstvách do sklenic, do každé přidáme 1 kolečko citronu. Zalijeme vroucím sirupem a každou skleničku zakápneme 1 lžící rumu. Uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uchováme na temném místě.