Taštičky Wan tan s rajčaty a sýrem
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 200 g Sýr krémový
- 200 g Dressing tisíc ostrovů
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 12 plátek Wan tan
- 0.11 l Olej fritovací
- 2 polévková lžíce Pistácie
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 58 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 379.3 mg
- Vláknina 4969.8 mg
- Vitamín A 4969.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do mísy, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Omyjeme pažitku, petrželku, rozmarýn a bazalku, vodu setřepeme. Kromě pažitky ostatní bylinky pokrájíme nadrobno. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Pistáciové oříšky pokrájíme, přidáme s papričkou k rajčatům, vše promícháme se sýrem, solí, pepřem a zázvorem.
-
2
Jednotlivé plátky těsta rozložíme na vál. Do středu každého plátku položíme lžíci rajčatové náplně. Těsto těsně nad náplní prsty přitiskneme a převážeme pažitkou. Rohy těsta vytvarujeme a vzniklé balíčky vkládáme do fritovacího hrnce s rozpáleným olejem. Smažíme je 4-5 minuty dozlatova. Podáváme horké s dressingem.