Zavařené broskve v cukru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 159 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 159 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 572.6 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme větší, zralé, ale pevné broskve. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Vložíme do keramické mísy, posypeme cukrem a odložíme na 24 hodin.
-
2
Poté broskve rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou, kterou mezitím pustily, a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.
-
3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.