Zavařené broskve v cukru

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 3 kg Broskve
  • 1.3 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 159 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 159 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 572.6 mg
  • Vláknina 9000 mg
  • Vitamín A 9000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme větší, zralé, ale pevné broskve. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Vložíme do keramické mísy, posypeme cukrem a odložíme na 24 hodin.

  • 2

    Poté broskve rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou, kterou mezitím pustily, a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném místě.

Komentáře k receptu