Polévka se syrovátkou a koprem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Kopr čerstvý
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 4 ks Brambory
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Bobkový list
- 3 ks Pepř černý celý
- 3 ks Nové koření celé
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Syrovátka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 28 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 277.8 mg
- Draslík 863 mg
- Vláknina 4925.4 mg
- Vitamín A 4925.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme máslo a rozpustíme je. Přisypeme kmín a mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vodou a přidáme oškrábané, na menší kostky nakrájené brambory. Počkáme, až polévka začne vřít, zalijeme ji syrovátkou a přidáme další kmín. Vsypeme dvě třetiny nasekaného kopru, lžičku cukru a dále vaříme až do okamžiku, kdy jsou brambory měkké.
-
2
Uvaříme ztracená vejce. Potom polévku rozdělíme do talířů. Do každého z talířů umístíme jedno ztracené vejce a zasypeme zbytkem kopru. Servírujeme s chlebem.