Kaviár z husích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 23 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 960.4 mg
- Draslík 559.5 mg
- Vláknina 2750 mg
- Vitamín A 2750 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Připravíme pánev a rozpálíme na ní sádlo. Vhodíme na něj cibuli, orestujeme ji a jakmile je opečená dozlatova, přidáme na ni husí játra a ještě dalších 10 minut restujeme.
-
2
Zatímco se játra restují, v menším hrnci natvrdo uvaříme 5 vajec. Pak je zchladíme, oloupeme skořápku a vejce nasekáme nadrobno. Nasekaná vejce s orestovanými husími játry umeleme v mlýnku. Potom umletou směs ještě dosolíme a dopepříme. Mažeme na pečivo a zdobíme petrželovou natí.