Rigatoni al´arrabiata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Sýr Parmezán
  • 20 g Sůl
  • 50 g Česnek
  • 5 g Bazalka
  • 40 g Chilli paprička
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 2 kg Rajčata
  • 2 kg Těstoviny Rigatoni
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1029 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1592 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 554.7 mg
  • Vláknina 17146 mg
  • Vitamín A 17146 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky.

  • 2

    Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.

  • 3

    Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu