Rigatoni al´arrabiata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1029 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1592 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 554.7 mg
- Vláknina 17146 mg
- Vitamín A 17146 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky.
-
2
Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
-
3
Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.