Toskánské mandlové sušenky (cantuccini)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mandle
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 224 mg
  • Vláknina 9422.7 mg
  • Vitamín A 9422.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a mletou skořicí a vmícháme vaječnou pěnu.

  • 2

    Mandle, spařené horkou vodou oloupeme a zamícháme do těsta z kterého vyválíme 4 válečky o průměru 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C na pečícím papíru asi 35 minut. Vytáhneme z trouby, necháme krátce vystydnout a nakrájíme na silnější plátky. Plátky naskládáme zpátky na pečící papír a pečeme v troubě ještě 8-10 minut.

Komentáře k receptu