Toskánské mandlové sušenky (cantuccini)
Suroviny
- 250 g Mandle
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 175 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 15 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 224 mg
- Vláknina 9422.7 mg
- Vitamín A 9422.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a mletou skořicí a vmícháme vaječnou pěnu.
-
2
Mandle, spařené horkou vodou oloupeme a zamícháme do těsta z kterého vyválíme 4 válečky o průměru 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C na pečícím papíru asi 35 minut. Vytáhneme z trouby, necháme krátce vystydnout a nakrájíme na silnější plátky. Plátky naskládáme zpátky na pečící papír a pečeme v troubě ještě 8-10 minut.