Rychlá borůvková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 242 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 242 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 292.5 mg
- Vláknina 18000 mg
- Vitamín A 18000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme. Nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme. Poté prolisujeme, přidáme cukr, promícháme a vaříme dalších cca 5 minut. Mezitím sbíráme z povrchu vytvořenou pěnu.
-
2
Šťávu ještě vroucí přelijeme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na studeném a temném místě.