Divoká kachna nadívaná
Suroviny
- 60 g Brambory
- 60 g Jablka
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Ořechy lískové
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 4 g Kmín celý
- 80 g Strouhanka
- 1 g Muškátový oříšek
- 600 g Bramborový knedlík
- 1200 g Kachna divoká
- 50 ml Mléko polotučné
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 215.7 mg
- Draslík 681.5 mg
- Vláknina 3199.3 mg
- Vitamín A 3199.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablko s bramborem oloupeme, nastrouháme nahrubo, přidáme strouhanku namočenou v mléce, vejce, přisypeme drcené oříšky, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a vše důkladně promícháme. Očištěnou a vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, zašijeme, vložíme do pekáčku, přidáme máslo, na povrch kachny položíme ještě několik hoblinek másla, podlijeme troškou vývaru, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme doměkka.
-
2
Kachnu s nádivkou naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme bramborovým knedlíkem a přelijeme výpekem.