Ostré cuketové bramboráčky
Suroviny
- 300 g Cuketa
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Okurka salátová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl bylinková
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Česnek
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 0.44 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 6 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 127.7 mg
- Draslík 472.7 mg
- Vláknina 6169.5 mg
- Vitamín A 6169.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu omyjeme, osušíme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Chilli papričky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, lístky odrhneme a přidáme k cuketě, ze které slijeme vodu. Přidáme chilli, česnek, mouku, sůl, pepř, smetanu, vejce a směs důkladně promícháme.
-
2
Omyjeme salátovou okurku hadovku s rajčaty a zeleninu nakrájíme na silnější kolečka. Očistíme červenou cibuli a také ji pokrájíme na kolečka.
-
3
V pánvi si rozpálíme olej. Cuketovou směs nabereme lžící, v pánvi vytvarujeme malé kulaté bramboráčky, které usmažíme dozlatova z každé strany. Horké dáme na talíře, ozdobíme je cibulí, plátky okurky s rajčaty, které ochutíme bylinkovou solí a ihned podáváme.