Bažant s omáčkou a knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Bažant obecný
  • 80 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 80 g Mrkev kořen
  • 500 g Pšeničná krupice
  • 8 g Sůl
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 5 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 15 g Podravka
  • 50 g Petržel kořen
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 50 g Jíška hotová světlá
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 2500 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 702 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 354.9 mg
  • Draslík 690 mg
  • Vláknina 7074.3 mg
  • Vitamín A 7074.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme strouhanou zeleninu, cibuli, vložíme do hrnce očištěného a vykuchaného bažanta, osolíme, přidáme podravku, celý pepř, nové koření, přivedeme k varu a vaříme doměkka.

  • 2

    Mezitím uděláme knedlíčky. Plec vymažeme v silné vrstvě sádlem, nasypeme na něj krupici, vložíme do trouby a za občasného promíchání pečeme dozlatova. Plech vyndáme, přilijeme horké mléko, promícháme a necháme vychladnout. Nyní přidáme vejce a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme v osolené vodě 5 minut a scedíme.

  • 3

    Uvařeného bažanta vyjmeme, obereme maso, vývar zahustíme jíškou, přimícháme petrželku a povaříme, až vznikne hladká omáčka. Bažantí maso upravíme na talíře, doplníme knedlíčky a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu