Borůvkový džem s citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 1 ks Citrony
  • 2 kg Borůvky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 113.4 mg
  • Vláknina 7026.7 mg
  • Vitamín A 7026.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce a zcela rozvaříme. Poté přidáme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, znovu krátce povaříme a ihned rozdělíme do skleniček.

  • 2

    Po vychladnutí uzavřeme. Odložíme a uchováme na temném a chladnějším místě.

Komentáře k receptu