Borůvkový džem s citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 113.4 mg
- Vláknina 7026.7 mg
- Vitamín A 7026.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme a na sítu důkladně propláchneme vodou. Nasypeme do hrnce a zcela rozvaříme. Poté přidáme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, znovu krátce povaříme a ihned rozdělíme do skleniček.
-
2
Po vychladnutí uzavřeme. Odložíme a uchováme na temném a chladnějším místě.