Zavařené borůvky ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 96.8 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu důkladně propláchneme vodou a necháme okapat. Poté jimi střídavě s cukrem naplníme sklenice a uzavřeme.
-
2
Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na chladnější a temné místo.