Avokádový salát s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Avokádo
  • 300 g Jahody zahradní
  • 100 g Med včelí
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 100 g Olivy černé
  • 500 g Sýr Gorgonzola
  • 300 g Salát Polníček
  • 300 g Salát listový Dubáček
  • 300 g Meloun žlutý
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1434 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 83.3 mg
  • Draslík 560.5 mg
  • Vláknina 14333.3 mg
  • Vitamín A 14333.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře vyzrálé avokádo oloupeme, očistíme čerstvé jahody a oloupeme a vypeckujeme medový (žlutý) meloun. Ovoce a sýr gorgonzola pokrájíme na 1 cm kostičky, vložíme do mísy a lehce promícháme. Ke směsi přidáme natrhaný salát dubový list, opraný a osušený polníček a černé olivy s peckou.

  • 2

    Dále připravíme dresink tak, že smícháme panenský olivový olej s pomerančovou šťávou, přilijeme včelí med a vyšleháme tak, aby se suroviny dobře spojily. Dresink přidáme k ovoci se sýrem a salátem, vše lehce smícháme a rozdělíme na talíře.

  • 3

    Servírujeme posypané nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu