Avokádový salát s gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 56 g
- Sodík 1434 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 83.3 mg
- Draslík 560.5 mg
- Vláknina 14333.3 mg
- Vitamín A 14333.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře vyzrálé avokádo oloupeme, očistíme čerstvé jahody a oloupeme a vypeckujeme medový (žlutý) meloun. Ovoce a sýr gorgonzola pokrájíme na 1 cm kostičky, vložíme do mísy a lehce promícháme. Ke směsi přidáme natrhaný salát dubový list, opraný a osušený polníček a černé olivy s peckou.
-
2
Dále připravíme dresink tak, že smícháme panenský olivový olej s pomerančovou šťávou, přilijeme včelí med a vyšleháme tak, aby se suroviny dobře spojily. Dresink přidáme k ovoci se sýrem a salátem, vše lehce smícháme a rozdělíme na talíře.
-
3
Servírujeme posypané nasekanými vlašskými ořechy.