Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu
Suroviny
- 1200 g Kuřecí prsa
- 160 g Olej olivový
- 200 g Rajčata
- 600 g Salát hlávkový
- 20 g Sůl
- 50 g Balsamico ocet
- 600 g Rukola
- 20 g Hořčice Dijonská
- 30 g Tymián čerstvý
- 160 g Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 934 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 745.1 mg
- Vláknina 5045.6 mg
- Vitamín A 5045.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná kuřecí prsíčka s kůží obalíme v čerstvých tymiánových lístcích, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakrytá necháme nejméně 3 hodiny marinovat.
-
2
Mezitím připravíme dresink tak, že vyšleháme extra panenský olivový olej s bílým octem balsamico, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Konzistence dresinku musí být homogenní, olej se nesmí oddělovat.
-
3
Očištěný, vypraný a osušený salát a rukolu natrháme na přiměřené kousky, cherry rajčata překrájíme na půlky, vše vložíme do mísy, přilijeme dresink, dobře zlehka promícháme a rozdělíme na talíře.
-
4
Marinovaná prsíčka osolíme a na mírně rozpálené pánvi nebo grilu opékáme z každé strany asi 8 minut tak, aby byla propečená, ale zůstala šťavnatá. Z pečených prsíček nakrájíme vždy 3 filátka.
-
5
Filátky obložíme salát a servírujeme s čerstvými bagetkami.