Salát s kuřecími prsíčky na tymiánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1200 g Kuřecí prsa
  • 160 g Olej olivový
  • 200 g Rajčata
  • 600 g Salát hlávkový
  • 20 g Sůl
  • 50 g Balsamico ocet
  • 600 g Rukola
  • 20 g Hořčice Dijonská
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 160 g Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 934 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 745.1 mg
  • Vláknina 5045.6 mg
  • Vitamín A 5045.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kuřecí prsíčka s kůží obalíme v čerstvých tymiánových lístcích, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakrytá necháme nejméně 3 hodiny marinovat.

  • 2

    Mezitím připravíme dresink tak, že vyšleháme extra panenský olivový olej s bílým octem balsamico, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a nasekanou petrželkou. Konzistence dresinku musí být homogenní, olej se nesmí oddělovat.

  • 3

    Očištěný, vypraný a osušený salát a rukolu natrháme na přiměřené kousky, cherry rajčata překrájíme na půlky, vše vložíme do mísy, přilijeme dresink, dobře zlehka promícháme a rozdělíme na talíře.

  • 4

    Marinovaná prsíčka osolíme a na mírně rozpálené pánvi nebo grilu opékáme z každé strany asi 8 minut tak, aby byla propečená, ale zůstala šťavnatá. Z pečených prsíček nakrájíme vždy 3 filátka.

  • 5

    Filátky obložíme salát a servírujeme s čerstvými bagetkami.

Komentáře k receptu