Bezinkový kompot s citronovou kůrou a kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 159 g
- Tuky 2 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 159 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 862.4 mg
- Vláknina 46512 mg
- Vitamín A 46512 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 109.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé bezinky očistíme, důkladně propláchneme na sítu, odstraníme stopky a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme citronovou kůru, hřebíček a skořici, několik minut povaříme a scedíme.
-
2
Roztok opět přivedeme k varu, přidáme bezinky, vaříme cca 5 minut, odstavíme a odložíme na chladné místo do druhého dne.
-
3
Poté znovu přivedeme k varu, horký kompot rozdělíme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Zabalíme do deky, takto necháme vychladnout a uložíme na studené a temné místo.