Pečené brambory pro labužníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra kuřecí
  • 100 g Okurky nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 8 ks Brambory
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
  • 4 polévková lžíce Kaviár
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 447.2 mg
  • Draslík 1005.4 mg
  • Vláknina 9926.8 mg
  • Vitamín A 9926.8 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory ve slupce osolíme, zabalíme do alobalu a dáme je na plech do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme přibližně 25 minut (na středním roštu).

  • 2

    Kuřecí játra očistíme, zbavíme blanek, žilek, omyjeme a necháme okapat. Vidličkou je rozmačkáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem. Cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme játra, česnek, pepř, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Pak vše dáme do mísy. Omyjeme petrželku, polovinu drobně pokrájíme a polovinu odložíme na ozdobu. Ještě drobně nakrájíme sušená rajčata, sladkokyselé malé okurky a přidáme je k játrům.

  • 4

    Opečené brambory vyjmeme, rozpůlíme, částečně je vydlabeme a dužinu přidáme do mísy k játrům. Promícháme a dochutíme vše solí. Směsí naplníme brambory.

  • 5

    Naplněné brambory ozdobíme červeným kaviárem, lístky petrželky, upravíme je na mísu a servírujeme.

Komentáře k receptu