Pečené brambory pro labužníky
Suroviny
- 300 g Játra kuřecí
- 100 g Okurky nakládané
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 8 ks Brambory
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
- 4 polévková lžíce Kaviár
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1050 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 447.2 mg
- Draslík 1005.4 mg
- Vláknina 9926.8 mg
- Vitamín A 9926.8 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory ve slupce osolíme, zabalíme do alobalu a dáme je na plech do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme přibližně 25 minut (na středním roštu).
-
2
Kuřecí játra očistíme, zbavíme blanek, žilek, omyjeme a necháme okapat. Vidličkou je rozmačkáme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem. Cibulku pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, zpěníme cibulku, přidáme játra, česnek, pepř, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Pak vše dáme do mísy. Omyjeme petrželku, polovinu drobně pokrájíme a polovinu odložíme na ozdobu. Ještě drobně nakrájíme sušená rajčata, sladkokyselé malé okurky a přidáme je k játrům.
-
4
Opečené brambory vyjmeme, rozpůlíme, částečně je vydlabeme a dužinu přidáme do mísy k játrům. Promícháme a dochutíme vše solí. Směsí naplníme brambory.
-
5
Naplněné brambory ozdobíme červeným kaviárem, lístky petrželky, upravíme je na mísu a servírujeme.