Daňčí závitky s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 100 g Cibule
  • 40 g Hořčice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Okurky nakládané
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Jalovec
  • 2 g Pepř černý celý
  • 250 g Klobása uzená
  • 1000 g Dančí maso
  • 40 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1203 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 149.7 mg
  • Draslík 898.9 mg
  • Vláknina 6280.3 mg
  • Vitamín A 6280.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pikantní klobásu nakrájíme na špalíčky, kyselé okurky na plátky, cibuli nadrobno.

  • 2

    Plátky masa potřeme hořčicí, poklademe plátky okurky, přiložíme špalíček klobásy, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a lehce obalíme v mouce. V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme do pekáčku závitky a po obvodu osmažíme. Podlijeme trochou vody, ochutíme solí, pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Upečené závitky vyjmeme, ze šťávy vybereme celé koření, maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu