Daňčí závitky s klobásou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 100 g Cibule
- 40 g Hořčice
- 40 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Okurky nakládané
- 12 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Bobkový list
- 3 g Nové koření celé
- 3 g Jalovec
- 2 g Pepř černý celý
- 250 g Klobása uzená
- 1000 g Dančí maso
- 40 g Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 149.7 mg
- Draslík 898.9 mg
- Vláknina 6280.3 mg
- Vitamín A 6280.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Pikantní klobásu nakrájíme na špalíčky, kyselé okurky na plátky, cibuli nadrobno.
-
2
Plátky masa potřeme hořčicí, poklademe plátky okurky, přiložíme špalíček klobásy, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a lehce obalíme v mouce. V pekáčku rozehřejeme olej s máslem, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme do pekáčku závitky a po obvodu osmažíme. Podlijeme trochou vody, ochutíme solí, pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Upečené závitky vyjmeme, ze šťávy vybereme celé koření, maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou.