Noky z tvarohu s kiwi omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 125 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kiwi
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 363.6 mg
  • Vláknina 5272.4 mg
  • Vitamín A 5272.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kiwi oloupeme a rozmixujeme, v misce smícháme s pomerančovou šťávou a 1 lžící cukru. Tvaroh v míse utřeme dohladka s máslem, vejcem, moukou, strouhankou a zbylým cukrem, dochutíme solí. Tvarohovou směs přikryjeme a necháme 30 minut v chladu uležet.

  • 2

    V nižším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a v ní vaříme přibližně 15 minut tvarohové noky, které vytváříme 2 lžícemi z připravené směsi.

  • 3

    Uvařené noky necháme v sítu okapat, a potom podáváme s kiwi omáčkou.

Komentáře k receptu