Klobásy s cibulí a mrkví nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 188 g
- Sodík 2982 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 950.9 mg
- Vláknina 17738.8 mg
- Vitamín A 17738.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přimícháme k němu ocet, bobkový list, hřebíček, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a mrkev a vše vaříme 10 minut. Potom hrnec sejmeme z ohně a do horkého vývaru vložíme klobásy na 10 minut.
-
3
Teplé klobásy se zeleninou dáme na talíře, zalijeme nepatrně vývarem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.