Pikantní smažený ovčí sýr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Salát římský
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.17 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 159.8 mg
  • Vláknina 14659.2 mg
  • Vitamín A 14659.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme hladkou mouku, sůl, čerstvě pomletý pepř 4 barev a směs promícháme. Ovčí tvrdý sýr nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Obalíme je v připravené mouce. Omyjeme salát, vodu setřepeme a listy osušíme. Omytý a osušený citron nakrájíme na osminky.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olivový olej s chilli olejem a plátky sýru osmažíme z obou stran dozlatova. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat. Servírujeme na talíři ozdobené listy salátu s plátky citrónu.

Komentáře k receptu