Kančí maso s křenovou omáčkou
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
- 300 g Zelenina kořenová
- 100 g Pórek
- 50 g Cibule
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Pepř černý celý
- 8 g Sůl
- 150 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Cukr krupice
- 100 g Křen
- 50 g Mandle plátky
- 100 g Šunka dušená
- 480 g Knedlík kynutý
- 1500 ml Voda pitná
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 30 ml Citronová šťáva
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 38 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 66.8 mg
- Draslík 133.1 mg
- Vláknina 6883.7 mg
- Vitamín A 6883.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné kančí maso nakrájíme na větší kousky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, pórek pokrájíme na tenká kolečka, cibuli nadrobno, šunku na kostičky, křen nastrouháme.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu. Osolíme, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, pórek, přidáme kousky masa, přihodíme kostku Masoxu, nové koření, celý pepř a vaříme zvolna do měkka.
-
3
Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kostičky šunky, osmahneme, zasypeme moukou, krátce orestujeme, opatrně přilijeme do hrnce. Když bude maso měkké a omáčka správně hustá, zakápneme ji citronovou šťávou, dochutíme cukrem, přimícháme strouhaný křen, mandlové lupínky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
-
4
Omáčku s masem rozdělíme na talíře, podáváme s houskovým knedlíkem.