Kančí maso dušené se zeleninou
Suroviny
- 600 g Brambory pečené
- 150 g Celer bulvový
- 200 g Cibule
- 400 g Cuketa
- 20 g Hořčice
- 100 g Mrkev kořen
- 15 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Sádlo škvařené
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 1000 g Kančí kýta
- 20 g Paprika mletá sladká
- 5 g Paprika mletá pálivá
- 150 g Petržel kořen
- 300 ml Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 1177.4 mg
- Vláknina 25000 mg
- Vitamín A 25000 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí maso odblaníme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cukety bez jader krájíme na malé kostičky.
-
2
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou vína, zakryjeme pokličkou, dusíme a podléváme, dokud nespotřebujeme všechno víno. Nyní maso osolíme, opepříme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, přidáme hořčici, zeleninu, podlijeme vodou a dodusíme. Hustotu šťávy regulujeme vodou, již nezahušťujeme moukou.
-
3
Maso se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s pečeným bramborem.