Lososový salát s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Kopr sterilovaný
  • 250 g Losos - filety
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 5 g Křen strouhaný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 4763 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 733.5 mg
  • Vláknina 15717.5 mg
  • Vitamín A 15717.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa lehce pokapeme citronovu šťávou a osolíme.

  • 2

    Vodu s petrželovou natí přivedeme k varu, rybu v ní 10 minut na mírném ohni vaříme. Poté lososa vyjmeme a nakrájíme nebo natrháme v míse na kousky.

  • 3

    Nakládanou červenou řepu slijeme, nálev zachytíme, řepu necháme v sítu okapat. Nakládanou okurku a kopr rozkrájíme na jemno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.

  • 4

    Řepu, okurku, kopr a cibuli přimícháme do mísy k rybímu masu.

  • 5

    Šťávu z červené řepy smícháme s octem a olejem, podle chuti přidáme nastrouhaný křen, opepříme, osolíme a vmícháme k masu se zeleninou.

Komentáře k receptu