Lososový salát s červenou řepou
Suroviny
- 10 g Kopr sterilovaný
- 250 g Losos - filety
- 200 g Červená řepa sterilovaná
- 5 g Křen strouhaný
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 9 g
- Sodík 4763 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 733.5 mg
- Vláknina 15717.5 mg
- Vitamín A 15717.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa lehce pokapeme citronovu šťávou a osolíme.
-
2
Vodu s petrželovou natí přivedeme k varu, rybu v ní 10 minut na mírném ohni vaříme. Poté lososa vyjmeme a nakrájíme nebo natrháme v míse na kousky.
-
3
Nakládanou červenou řepu slijeme, nálev zachytíme, řepu necháme v sítu okapat. Nakládanou okurku a kopr rozkrájíme na jemno. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno.
-
4
Řepu, okurku, kopr a cibuli přimícháme do mísy k rybímu masu.
-
5
Šťávu z červené řepy smícháme s octem a olejem, podle chuti přidáme nastrouhaný křen, opepříme, osolíme a vmícháme k masu se zeleninou.