Mrkvové hranolky s fenyklovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Jogurt bílý smetanový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Fenykl čerstvý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 5 dl Voda pitná
  • 0.7 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 226.6 mg
  • Vláknina 22153 mg
  • Vitamín A 22153 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme mrkev, nakrájíme ji na hranolky přibližně 1,5 x 1,5 cm. V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s půl lžičkou soli, vložíme mrkev a vaříme 3 minuty. Poté ji scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na dip očistíme a omyjeme fenykl. Jemně ho i s natí velmi drobně nakrájíme nebo nastrouháme. Vložíme do misky, přidáme bílý smetanový jogurt, sůl, bílý pepř a důkladně smícháme.

  • 3

    V misce připravíme těstíčko: mouku, cukr, sůl, vejce a mléko rozmixujeme dohladka. V pánvi rozpálíme olej, mrkev namočíme do těstíčka a smažíme do zlatova. Sítem mrkvové hranolky vybereme, necháme okapat a ihned je podáváme s fenyklovým dipem.

Komentáře k receptu