Pomerančová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 25 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 203.1 mg
- Vláknina 77.7 mg
- Vitamín A 77.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr (vanilkový i krupicový) a olej vyšleháme do hustého krému. Poté smícháme bramborový škrob s práškem do pečiva, pomerančovou šťávou a špetkou soli. Potom obě připravené směsi smícháme a na závěr ušleháme tuhý sníh z bílků, který opatrně vmícháme do těsta. Vzniklé těsto vlijeme do tukem vymazané a bezlepkovou moukou vysypané pečící formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. Bábovku podáváme vychladlou, jako pohoštění.