Smažené rybí filé s křenovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Křen
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Filé rybí
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 108.1 mg
  • Vláknina 1860 mg
  • Vitamín A 1860 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemno.

  • 2

    Malou část nastrouhaného křenu smícháme s rozpuštěným máslem, zbylý křen v misce smícháme s majonézou a smetanou.

  • 3

    Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

  • 4

    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme máslem, ochuceným křenem.

  • 6

    Podáváme s křenovou majonézou, posypané pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu