Mražený smetanový dezert s piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr krupice
  • 30 g Sněhové pečivo
  • 60 g Oříšky piniové
  • 25 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 25 ml Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 69.5 mg
  • Draslík 89 mg
  • Vláknina 1145.6 mg
  • Vitamín A 1145.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme těsto. Utřeme vejce s 75g cukru a špetkou soli do pěny, poté přidáme mouku a zlehka promícháme.

  • 2

    Plech vymažeme máslem, vyložíme papírem na pečení, který rovněž vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 10minut.

  • 3

    Poté těsto vyjmeme, vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a zakryté plechem necháme vychladnout.

  • 4

    Mezitím připravíme parfait. Zahřejeme mléko s 25ml smetany, 25g cukru a 40g piniových oříšků. Přivedeme k varu, odstavíme, rozmixujeme a necháme vychladnout.

  • 5

    Zbytek smetany ušleháme a spolu s jogurtem vmícháme do svařeného mléka. Z bílků, zbylého cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zapracujeme do krému.

  • 6

    Formu, nejlépe osmihrannou, vyložíme pečicím papírem, dno vyplníme těstem, naplníme polovinou krému, posypeme rozdrobenými pusinkami, zbytkem piniových semínek, zalijeme zbylým krémem a přiložíme těsto. Zakryjeme papírem na pečení a necháme ztuhnout min.4hodiny v mrazáku.

  • 7

    Před podáváním vyjmeme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu